Blog

Bourgogne, dé referentie voor Chardonnay en Pinot Noir - Deel 1

Wil je graag eens op wijnreis en weet je niet waar beginnen? Dan kan ik je zeker de Bourgogne aanbevelen. Want deze wijnstreek brengt je toch wel een stuk naar de roots. In het eerste deel gaan we op zoek naar de Pinot Noir-wijnen van de Côte d’Or.

Verder lezen

Blog

Bourgogne, dé referentie voor Chardonnay en Pinot Noir - Deel 2

In dit tweede deel nemen we je mee in zuidelijke richting naar enkele toplocaties voor witte Chardonnay-wijnen in de Côte de Beaune en de Mâconnais. De Chardonnay-druif is goed voor 48% van de Bourgogne-wijnen.

Verder lezen

Blog

Veneto & Trentino - Alto Adige, verscheidenheid troef!

In het noordoosten van Italië, tussen het Gardameer en Venetië, ligt Veneto, één van de grootste wijngebieden van Italië qua wijnvolume. Maar je vindt er ook heel wat kwaliteit. Enkele bekende topnamen uit deze regio zijn Valpolicella en Soave. Ga je naar het noorden, richting Oostenrijk, dan vind je langs de rivier Adige tussen de bergflanken de hoger gelegen wijngaarden van Trentino en Alto Adige; deze laatste regio is ook gekend als Südtirol. Deze wijnregio’s hebben een korte droge zomer. Voor de wijnliefhebbers een heel interessant alternatief voor het drukke massatoerisme aan het Gardameer. Op deze wijnreis nemen we je mee naar een hele grote verscheidenheid van wijndomeinen.

Verder lezen